geen items
Totaal:
€ 0,00
Wereldbollen

Wereldbollen 

Wereldbollen banner
De Planeet Aarde
De aarde beweegt zich. Deze planeet omcirkeld in 365 dagen de zon en draait zicg tegelijk, in haar baan om de zon, in 24 uur eenmaal om haar as. Deze beide bewegingen, het omcircelen van de zon in de tijdsduur van een jaar en de omwenteling van de aarde om haar eigen as in 24 uur, zijn de grondslagen voor de tijdsbepaling. 

De Lichtglobe Planeet Aarde
De lichtglobe planeet Aarde is, om de beiede bewegingsvormen van de aarde te demonstreren met enkele moderne voorzieningen uitgerust en onderscheidt zich hierdoor van alle tot nu toe bekende globe uitvoeringen. Op het globe voetstuk zit een schaal waarop elke dag van het jaar ingesteld kan worden. 

De ring, die de equator aangeeft en de globe in het noordelijke en zuidelijk halfrond verdeelt, is op schaal ingedeeld. Op deze schaal staat een aanduiding van 24 uur met een onderverdeling in kwartieren. Bij het inschakelen van de globe-verlichting wordt de wereldbol in een verlichte en onverlichte helft verdeeld. Op deze wijze zal de verlichte helft als dagzijde en de onverlichte helft als dagzijde en de onverlichte helft als nachtzijde herkenbaar worden. 

De schaalverhoudingen van de wereldbol
De maan komt overeen met een bol van 9.1 cm doorsnede en begeleidt de wereldbol op zijn baan om de zon op een gemiddelde afstand van 10 meter. De zon is in wereldbolverhouding omgerekend 4 km verwijderd: haar doorsnede bedraagt 36.60 meter. De baan van de wereldbol om deze modelzon heeft een lengte van rond de 25 km. Op deze 25 km lange baan wordt een daggemiddelde, dus in de loop van een uur, een afstand van 67,75 meter afgelegd. Als beide bewegingsvormen van de aarde, het omcircelen van de zon en de omwenteling om haar as, met de wereldbol gedemonstreerd zou worden moet de wereldbol bij iedere vierde draai, dus binnen 6 uur, ongeveer 17 meter gedragen worden. 

Columbus wereldbollen
Mettrop is officeel dealer van Columbus wereldbollen. Dit merk symboliseert de overtuigende heldere lijn wereldbollen. Een breed assortiment lichtwereldbollen, wereldbollen voor leerlingen, wereldbollen met 800 verlichte vaste sterren en maanwereldbollen. De raadseld van de Wereld. De Columbus wereldbollen lost ze op.